06 Δεκεμβρίου 2010

Δεκαπέντε...

No.15 Favorite Album of 2010 (A Pagan Place)
Midlake
The Courage of Others
(Bella Union)


Midlake "Core of Nature" @ Roundhouse [London, 2/11/2010]



No.15 Favorite Album of 2010 (Insolent Pup)
The Jim Jones Revue
Burning Your House Down
(Pias)



Come closer, my dear    I almost taste you from here. (ανατρίχιασα).

Και επίσης: ‘Θα σου κάψω το σπίτι, άτιμε!’
(Τι λες ρε φίλε! Για να χαλαρώσουμε λίγο).

Αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό.

Πολύ παρωχημένοι κανείς δεν το αρνείται, αλλά και πολύ σέξι. Παλιομοδίτικο ροκ εντ ρολ που σε παίρνει και σε σηκώνει. Και λίγο blues και ροκαμπίλι. Και πολλά νεύρα και ‘τσακίσου έλα δω χάμω, σε θέλω τώρα.’ Σε κάποιον θυμίζουν Ramones, σε άλλον Birthday Party, σε άλλη Cramps. (ως προς τους τελευταίους μόνο τα ουρλιαχτά, να διευκρινίσω).

Απ’τον Σεπτέμβριο φιγούραρε σε αρκετά περιοδικά, και στα προτεινόμενα του Sister Ray, και δεν υπήρχε περίπτωση να τον αγοράσω, ποσώς με ενδιέφερε. Όμως όταν τον έπιασα να δω ΄τι είναι’ (η περιέργεια σκότωσε το κουτάβι? noonono) και τον γύρισα ανάποδα, από πίσω έγραφε produced by Jim Sclavunos. Συνεπώς δεν υπήρχε πλέον περίπτωση να μην τον πάρω.   

Είναι ο τελειότερος δίσκος για να κάνεις την καλή νοικοκυρά. Μόλις αρχίζει να παίζει μου βγάζει το αίσθημα ‘ως εδώ, δεν πάει άλλο, τώρα θα τα πάρει όλα ο διάολος. Και κάνω αυτό που δεν κάνω ποτέ άλλοτε, καθαρίζω το ακαθάριστο σα μανιακή. Καλό καθάρισμα, ριζικό. Σηκώνω τα πάντα και ξεσκονίζω και από κάτω, και τρίψιμο, σκούπα, και έχει το πλεονέκτημα ότι ακούγεται καθαρά και ως την κουζίνα όσο πλένω τα πιάτα.

Και το πρώτο τους λάιβ φέτος για την προώθηση του δίσκου το κάνανε στο χοντρά underground burlesque club της Madame Jojo, στο Soho. Δε μπορώ να φανταστώ τον Jim Jones δίπλα σε drag queens, δεν τους έσπασε τα μούτρα? Για να μπόρεσε να συνυπάρξει πρέπει να είναι και καλό παιδί, πιο τρυφερό απ’όσο ακούγεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια: