23 Φεβρουαρίου 2008

Σελίδα 123...


Αν και καθυστερημένα, αποδέχομαι με χαρά να συμμετέχω στο μπλογκοπαίχνιδο κατόπιν πρόσκλησης που έλαβα απο την αγαπητή elafini

Οδηγίες:

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.

2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).

3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.

4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).

5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.


Χωρίς καν να χρειαστεί να ψάξω δεξιά και αριστερά...
Πάνω στο γραφείο δίπλα στο αριστερό ηχείο βρίσκεται το βιβλίο ενός πραγματικού φίλου της μουσικής του Μάκη Μηλάτου "101 Δίσκοι που σημάδεψαν την ποπ κουλτούρα"

Το ανοίγω...
Ξεφυλλίζω αργά μέχρι να φτάσω στη μαγική σελίδα..
Oops..
Η σελίδα 123 κοσμείται ολόκληρη με την εικόνα της ηγετικής φυσιογνωμίας των R.E.M. Michael Stipe...
Πάμε στην 124 συνεπώς..

6η-7η-8η περίοδος...


"Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1977 και σύντομα υπέγραψε με τη θρυλική Factory, με την οποία κυκλοφόρησαν τους δύο εξαιρετικούς τους δίσκους 'Unknown Pleasures' (1979) και 'Closer' (1980). Οι προσωπικοί εφιάλτες του Κέρτις σε συνδυασμό με τις επιληπτικές κρίσεις που είχαν γίνει το βάσανό του επι σκηνής τον οδήγησαν στην αυτοκτονία και οδήγησαν -όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις- στη μυθοποίηση του γκρούπ. Διάλεξα το 'Substance' και όχι έναν απο τους δύο κανονικούς τους δίσκους, όπως "θα όφειλα", θεωρώντας ότι πρόκειται για άλλο ένα γκρούπ του οποίου η δύναμη βρισκόταν στα σινγκλάκια του, όντας περισσότερο ένα συγκρότημα τραγουδιών παρά δίσκων."

Joy Division - Substance (1988)


Αν υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί και θα ήθελε να συμμετέχει και να συνεχίσει τη συγκεκριμένη αλυσίδα πολύ ευχαρίστως του παραδίδω τη σκυτάλη..


Δεν υπάρχουν σχόλια: